SMC Bijeenkomst 7 |Social Media en de Liefde

Home / Portfolios / SMC Bijeenkomst 7 |Social Media en de Liefde

Angelic Bloemberg

www.bloembergadvies.nl

Margot Knispel

www.paiq.nl

Seksen op Social Media

‘Seksen op Social Media’ was de triggerende titel van een workshop van Social Media Club Enschede. Meteen dacht ik aan de ‘sexting’ rage, die momenteel woedt. Voor wie niet bekend is met dit fenomeen: je stuurt dan (per SMS of app) pikante berichtjes of foto’s naar je liefje. Het is hartstikke hip, maar niet zonder gevaren. Je loopt namelijk het risico dat je foto later op een site voor wraakzuchtige exen belandt. Of minstens zo erg: je stuurt het bericht per ongeluk naar je baas in plaats van naar de liefde van je leven. Dat overkwam een vriendin van me. Ze werkt nu ergens anders.

Voor ik verder afdwaal: de workshop ging niet over sexting. ‘Seksen’ is hier namelijk geen werkwoord, maar een zelfstandig naamwoord. Het ging dus over ‘de seksen’: over mannen en vrouwen. Nouja, daar zou het over gaan. De spreker was ziek en werd vervangen door Angelic Bloemberg, die op smakelijke wijze vertelde over social media en de liefde en dan met name over de eerste indruk. Hartstikke boeiend voor de daters onder ons.

Typische types

Nu heb ik in mijn boek ‘Je bent wat je date’ de diverse datingtypes beschreven. Eén daarvan is de ‘Nerd’.  De Nerd zit hevig zwetend op je te wachten. Hij draait ongemakkelijk op zijn stoel en geeft meestal een cadeautje, wat wel aandoenlijk is. Hij woont vaak bij zijn moeder en heeft waarschijnlijk een schimmig zolderkamertje, waar hij iets met postzegels of modeltreinen doet. Grote kans dat hij bierviltjes, voetbalplaatjes of flippo’s spaart. Of pluisjes uit zijn navel. Ja, het gebeurt, ik verbaas me nergens meer over.

sexting

Een verpletterende eerste indruk

De Nerd wil natuurlijk – net als andere daters – een onvergetelijke eerste indruk maken. Zo ook Henk. Henk heeft een eigen ICT bedrijf, dat gevestigd is in de bijkeuken van zijn ouderlijk huis. Hij zit verwachtingsvol aan de bar van een eetcafé in Enschede. Henk draagt een lange zwarte jas en veert op als hij me binnen ziet komen.
‘Je houdt toch zo van Spanje?’, roept hij stralend en iets te hard.
Het wordt oorverdovend stil in het café.
‘Ja?’, piep ik, lichtelijk ongemakkelijk door de ongewenste aandacht van alle cafébezoekers.
‘Kijk dan hier maar eens naar!’, roept hij.
Henk opent als een geoefend potloodventer zijn lange jas en staat daar in een soort stierenvechterspakje. De glimmende bontgekleurde stof spant over zijn buik en flatteert niet zo, wat een understatement is.
‘Olé!’, roept hij lachend.
‘Adios’, denk ik en zwoeg me met het zweet op de rug de korte (maar veel te lange) date door.

Moraal van het verhaal?

Tip van Angelic: zorg ervoor dat de inhoud klopt met de verpakking. In dit geval: doe alleen een stierenvechterspak aan als je een toreador bent.
Voor Nerd Henk: ga toch maar gewoon voor de sleetse ribfluwelen broek ofzo. Het is in ieder geval authentiek. Dat wel.

Meer weten over Henk en zijn lotgenoten?

Auteur

auteur

Petra Noordhuis
website: www.tekstenenderest.nl

Voorgaande bijeenkomsten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.