Over SMC

Home / Over SMC

Social Media Club Enschede

SMC053 (Social Media Club Enschede) is een platform voor professionals en geïnteresseerden in social media. Doel is kennis over social media te delen via face-to-face bijeenkomsten.

SMC053 is een lokaal initiatief van vrijwilligers en functioneert onder de vlag van de Amerikaanse Social Media Club, opgericht in San Francisco door Chris Heuer en Kristie Wells. Wereldwijd zijn al meer dan 320 lokale Social Media Clubs opgericht die chapters worden genoemd.

Voor wie is SMC053?

Professionals
Onder professionals verstaan wij mensen die zich in hun dagelijks werk bezig houden met social media. Zij werken namens hun bedrijf met social media (marketeers, communicatiemedewerkers, webcareteams, online recruiters, docenten etc) of zijn een eigen onderneming gestart op het gebied van social media (tooling, adviesbureau’s, reclamebureau’s etc). SMC053 is voor deze groep mensen interessant omdat de bijeenkomsten hen op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Geïnteresseerden
Onder geïnteresseerden verstaan wij alle anderen die zich bezighouden met social media. Het zijn de studenten die in dit vakgebied aan de slag willen, de kleine zelfstandigen die vinden dat ze ‘ook iets moeten met social media’ en de nieuwkomers in grote bedrijven die social media terugvinden in hun takenpakket maar er niet zoveel vanaf weten. SMC053 geeft deze groep de kans om veel kennis op te doen over social media.

Voor beide groepen geldt dat SMC053 ook een netwerkbijeenkomst is.

Wanneer wordt SMC053 gehouden?

Eens per twee maanden, meestal op woensdag. Aankondigingen voor nieuwe bijeenkomsten worden verspreid via mailings, persberichten en berichten op Twitter, Facebook en LInkedIn.

Hoe ziet het programma van een bijeenkomst van SMC053 er uit?

Iedere bijeenkomst heeft een thema dat te maken heeft met social media. Rondom dat thema wordt een spreker geselecteerd die wordt gevraagd een interactieve sessie van 75 minuten te houden. De spreker vertelt niet alleen over zijn kennisgebied, maar vraagt ook de aanwezigen om mee te denken en mee te doen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.